Miere de Manuka KFactor 12 RAW 500g
Click pentru mărire |
|
GAMA Raw de miere de manuka
Spre deosebire de alte tipuri de mieri pasteurizate, gama de miere de manuka Wedderspoon este 100% raw, aceasta insemnand ca toate substantele nutritive se regasesc in fiecare borcanel. Aceasta miere este cea mai apropiata de starea ei naturala atunci cand ajunge la consumator. Aceasta miere contine enzime vii, nu prezinta reziduri chimice, antibiotice sau organisme modificate genetic GMO. Atunci cand alegeti o miere de manuka cititi eticheta si daca vedeti Raw atunci beneficiati de MAI MULT!
Provenind dintr-un loc unde apicultorii vorbesc cu albinele proprii si isi fac timp sa inteleaga natura cu toata bogatia ei, produsele Wederspoon beneficiaza de o aprecieze generala in randul consumatorilor sai datorita calitatii exceptionale si consistentei sale.
Toata mierile de manuka raw Wedderspoon provin din ariile izolate si curate din partea de Sud a Noii Zeelande. Aceasta miere a dobandit un nivel activ maxim in mod natural si nu este procesata in nici un fel cu scopul de a-i creste valoarea (si automat profitul) deoarece producatprul nu este de acord cu practicele netice, ele nu sunt in armonie cu tot ce este natural si bun.
Ca metoda de testare si de diferentiere a nivelul de potential benefic al mierii Wedderspoon fiecare serie de miere de manuka este testata pe baza sursei de polen, a enzimelor vii, antioxidanti si alte componente fitochimice valoroase.
Avantajele mierii de manuka Wedderspoon
- 100% RAW
- sunt produse in Noua Zeelanda nepasteurizate, fine si cremaose
- nu contin reziduri chimice
- nu contin antibiotice si organisme modificate genetic (GMO)
- nivelul activ din miere a fost obtinut exclusiv pe cale naturala
- stupurile sunt facute din materiale care nu dauneaza mediului inconjurator
- ambalajele nu contin substante BPA
- fiecare borcan este inregistrat putant fi detectata „istoria” incepand de la apicultor
- este o miere pura, autentica si nepasteurizata
Eplicatii despre mierile de Manuka Wedderspoon
Apicultorii producatori ai mierii Wedderspoon folosesc practici de munca intensa si atent sustinuta astfel incat sa fie si sustenabila in timp tocmai pentru a putea asigura sanatatea albinelor , a stupului si a mentine si creste numarul albinelor lucratoare.
Albinele lor nu sunt hranite cu zahar (asa cum se mai practica in Indonezia sau China) pentru a putea inlocui mierea pierduta in urma colectarii din stup. Pe parcursul iernii albinele sunt coborate din zonele montane spre campii, iar apicultorii hranesc albinele cu 2-3 rame cu miere. Albinele sunt hranite cu mierea organica asigurandu-se astfel producanductia continua de miere organica certificata.
Toate mierile Wedderspoon sunt raw insemnand ca nu au fost procesate in nici un fel. Mierile ating in mod natural o temperatura de 42 de grade Celsius, aceasta fiind temperatura medie dintr-un stup cu albine lucratoare. Mierile RAW arata ca enzimele naturale ale albinelor, antioxidantii, vitaminele si mineralele, precum si gradul de activitate naturala raman prezente in produs nealterate, intacte si nu sunt distruse pe parcursul ambalarii si prelucrarii. Toate tipurile de miere Wedderspoon sunt riguros testate pentru a se asigura ca nu vor contine nicioadata urme de antibiotice si reziduri chimice.
S-a descoperit ca mierea de manuka are calitati antibacteriene mai mult decat restul tipurilor de miere. Aceasta activitate antibacteriana este masurata in laborat si ii sunt atribuite numere care indica gradul de putere.
Spre exemplu: Mierea de manuka Activa16+ contine un echivalent de 16% solutie antiseptica. Aceasta activitate este stabila in conditii normale de temperatura si umiditate si o data inceputa nu va inceta.
Wedderspoon testeaza in mod independent fiecare serie de miere intr-un Laborator acreditat din Noua Zeelanda pentru a-i putea determina activitatea.
Putem observa ca mierea de manuka Wedderspoon nu va depasi un grad de activitate de 16+ deoarece un astfel de nivel nu se regaseste in natura. Pentru a putea obtine un asemenea grad ridicat de activitate (si bineinteles un cost proportional) unele companii manipuleaza mierea folosind temperaturi extreme pozitive sau negative, dar care ucid enzimele albinelor, antioxidantii, vitaminele si minerale in decursul procesului.
HMF (HydroxyMethylFurfuraldehyde) este folosit cu rol de indicator al schimbarile conditiilor de caldura si depozitare sau a alterarii provenite din adaugarea unor markeri chimici precum Methyglyoxal (substanat ce idica nivelul de activita din mierea de manuka). HMF este format in urma scaderii nivelului de fructoza in prezenta unui acid – caldura creste viteza acestei reactii. HMF apare in mod natural in aproape toate mierile. In mod obisnuit nivelul HMF este sub 10mg/kg la miere proaspat extrase. Nivelul maxim permis in Uniunea Europeana este de 40mg/kg.
Pentru a putea fi etichetata ca mierea de Manuka, mierea trebuie sa aiba un indice de polen in continut de cel putin 70% potrivit Jurnaulul de cercetari agrare al Noii Zeelande din 1985, vol. 28:39-7,0.
O mare majoritate a companiilor producatore de Miere de Manuka isi canalizeaza atentia asupra nivelului antibactrial, ignorand indicele de polen din miere (pollen count) precum si alte proprietati pe care mierea le-a dobandit in mod natural. Firma Wedderspoon garanteaza ca mierea sa de manuka contine unul din cei mai ridicati indici de polen din industrie, indice obtinut intr-o maniera naturala, asigurandu-si clientii ca beneficiaza de o miere pura, autentica de manuka, fara sa fie mixata in vreun fel.
Firma Wedderspoon a luat decizia de a nu folosi termenul comercial de UMF (Unique Manuka Factor) deoarece ACESTA se axeaza doar pe activitatea non-peroxidica(NPA) – proprietatile antibacterine ale mierii. Dar firma Wedderspooon este pasionata de promovarea multiplelor beneficii ale consumului de miere de manuka RAW si nu doar al nivelul de activitate antibacteriana.
Mierea de manuka 100% Raw KFactor 16 RAW
Este cea mai puternica miere raw Wedderspoon fiind bogata in nutrienti fiind foarte eficienta in vindecarea pe cale naturala a diverselor afectiuni. Este ideala pentru mentinerea sanatatii aparatului digestiv dar si a altor probleme de sanatate. Ea este recoltata din tinuturile indepartate proaspete si curate ale sudul Noii Zeelande. Fiecare serie de Miere de Manuka Wedderspoon KFactor 16 RAW este testata pentru a i se vedea indicele de polen, enzimele vii, nivelul de antioxidanti precum si a altor fitonutrienti. Testarea este facuta prin metode proprii fiind parte integranta a procesului de productie, aratand astfel si nivelul diferit de beneficii.
Mierea de manuka 100% Raw KFactor 12 RAW
Acesta miere este potrivita pentru consumul de zi cu zi, avand un nivel activ mai mic. Este ideal pentru revitalizarea sistemului imunitar sau pentru mentinerea unui sanatati optime la nivel digestiv. La fel ca si restul mierilor din gama Wedderspoon Raw Activa si nepasteurizata sunt garantate urmatoarele aspecte: nu contine antibiotice si organisme modificate genetic (GMO), fiecare barcan poate fi „identificat” pana la nivelul de apicultor conducator, nivelul de activitate din miere s-a format in mod natural, ambalajele nu contin substant BPA.
Mod de administrare:
1-2 lingurite cu jumatatea de ora inainte de mese
A nu se administra copiilor sub 1 an!
Nu este nevoie sa fie tinuta la rece dupa deschidere.
Informatii nutritionale pe 100g:
Caloriii 322kCal
Total Carbohidrati 80g
din care zaharuri 78g
Total Grasimi <0.1 g
Proteine 0.4g
Sodiu <0.012 mg
Fibre <0.1 mg
________________________________________
CE INSEAMNA MIEREA DE MANUKA WEDDERSPOON
Este o miere pura, autentica si nepasteurizata
Trebuie lamurit de la inceput ca nu toate tipurile de miere de manuka sunt identice. Din dorinta de promovare si marketing etichetele diverselor sortimen te de manuka au propriile argumente privind calitatea acestei mieri.Din pacate exista si o mare lipsa de informatii [pe etichetele acestor produse.
Legislatia actuala in aceea ce priveste importul mierii de manuka nu presupune indicarea clara pe eticheta daca mierea de manuka a fost sau nu pasteurizata si nici nu trebuie sa faca o analiza a polenului care sa indice daca mierea este conform cu ceea ce scrie pe eticheta.
Aceste situatii l-au facut pe Dr. Mercola un binecunoscut jurnalist al publicatiei New York Times sa abordeze subiectul intr-un articol publicat in luna ianuarie 2012. In cadrul acestui articol el sublinia: „ Diviziunea privind siguranta alimentara a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a Comisiei Europene precum si a altor sute de astfel de Organisme din domeniu au confirmat ca fara o analiza a indicelui de polen nu se poate determina daca mierea provine din surse sigure si legitime”.Deci fara aceasta analiza de polen nu se poate determina daca mierea este pura si daca provine dintr-o anumita tara sau regiune sau de la o anumita planta. De fapt ar putea fi cu usurita amestecata si mixata in asa fel incat nimeni sa nu isi poata da seama de unde provine „ baza” ei si daca a fost procesata in vreun fel.
In ultimele decenii industria aceasta a mierri de munuka a fost marcata de confuzii si actiuni de marketing care au simplificat mult din complexitatea produselor pe baza de Mnuka, ignorand factopri cruciali care stau la baza calitatii si superioritatii mierii de manuka. In aceste situatii atentia consumatorilor s-a indreptat doar catre un singur elemnt si anume methylgyloxal, dar cercetarile au aratat ca un nivel mai mare de methylgyloxal asociat cu unicitatea mierii de manuka pot distruge rapid cateva componente terapeutice aflate in mierea de munuka, inckluzand proprietatile antioxidante, vitamine si minerale. De asemenea clientii ar trebuie sa fie constienti de faptul ca nivelul de methylgyloxal pot fi ridicate in mod manual de catre apicultori prin adaugarea unei chimcale DHA prin adaugarea directa in miere sau prin injectarea ei albinelor. Un documnet recent publicat de catre Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelanda discuta modul in care Guvernul din Noua Zeelanda ar putea stopa aceste procese, dar o astfel de procedura este foarte greu de urmarit si declanseaza revolta celor din domeniu.
Pentru a va putea bucura de beneficiile mierii de manuka cheia este alegerea unei variante pura, proaspata si nepasteurizata. In calitate de client daca vreunul din acesti termni nu este trecut pe eticheta produsului atunci inseamna ca e posibil ca acea miere a fost procesata in vreunmod. Ca atare trebuie avut in vedere si un alt aspect al etichetei si anume sa contina precizarea NON-GMO. Whole Food Market cel mai mare distribuitor de de hrana naturala si organica a cerut ca acele alimnet care contin ingrediente (GMO) vor necesita etichete speciala care sa idice acest lucru in cadrul magazinelor lor. In timp ce majoritatea brandurilor de miere de mnuka sustin ca nu au organisme modificate genetic , este necesare doar un procent de 5% de GMO pentru a contanima o intreaga recolta de natura organica sau NON GMO pierzandu-si astfel capacitatea de a primi indicele NON GMO pe eticheta.
De aceea este foarte important sa ne bazam pe ceea ce este trecut pe eticheta produslui sdi sa cautam o miere autentica NON GMO (inclusiv un logo asociat cu brandul respectiv.)
Consumatorii de miere de maunka educati ar trebui sa caute ce face o miere cu adevarat calitativa asigurandu-se ca aleg o miere pura, raw (neprelucrata termin – prelucrarea se face la temperaturi mai mici de 45 grade Celsius pentru a nu afecta calitatea produsului), non GMO si fara reziduri chimice sau procesata.
Originar din Franta dar acum si cetatean canadian Sebastien Martin are peste 17 ani de practica in domeniu la nivel international fiind persoana la care se face apel pentru a atesta mierea aceasta in zona Amercii de Nord. Lucrand atat cu ECOCERT Canada si BIO Canada, Sebastien a fost forta de actiune din spatele unor schimbari si reglematari in ceea ce priveste importarea si prezenta mierii organice in Canada in ultimii cativa ani. Datorita lui, multe mieri organice au fopst importate in Canada si recent pe piata din UK in loc sa fie interzise datorita unor discrepante bazate pe noile reglemantari COR.
Datorita brandului sau puternic si afacerilor sale, Sebastien a fost primul antreprenor din America de Nord care a facut a adus si a facut sa fie permisa si in America de nord aprobarea Non GMO pentru linia de miere Wedderspoon din Noua Zeelanda
Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!
Rating: Rău Bun
Introduceţi codul în căsuţa de mai jos: